Pitanje je veoma jednostavno. Uprkos tome, pitate li bilo kog zvaničnika, odgovor nećete dobiti!

Vlast bi da se ne zameri neplatišama pa se nikako ne izjašnjava. Tako oni koji plaćaju ispadaju budale a neplatiše pametni.

Kako inače tumačiti što se u medijima neprekidno provlače priče o sirotinji koja zaista ne može da plaća a niko ne pominje i ne osuđuje „dobrostojeće“, pa i prave bogataše koji imaju milionske dugove?

Sve ove priče u kojima se prikazuje prava sirotinja ustvari su samo maska da bi se omogućilo upravo pokvarenim bogatašima da ne plaćaju ništa!

Spisak pokvarenjaka bi počeo, ali se ne bi i završio, na Dedinju! Ne samo u gradovima, nego i gotovo u svakom selu, naći ćete bar jednu kuću čiji prihodi prelaze sto hiljada dinara mesečno a duguje za sve moguće komunalne i državne usluge. Ti su nedodirljivi i inkasantima i policiji i sudu. Samim tim žive u pravom komunizmu: uzimaju što im treba i daju koliko smatraju da mogu. (A smatraju da ne mogu ništa!)

Vlast povremeno proglasi neku vrstu amnestije za dugove pa se pokvarenjaci umilostive, udele neku paru umesto duga i nastave da ga uvećavaju. Ceo dug nikada ne isplate! Praktično su nagrađeni za pokvarenost!

Redovne platiše nemaju, ili imaju simboličnu stimulaciju, u svakom slučaju manju nego pokvarenjaci.

Uostalom davno je rečeno: „Zakon je mreža koja sitne ribe hvata a krupne propušta!“

Kod nas je upravo tako!

P.S. molim ako neko može da mi objasni kako da promenim font i veličinu slova i izbacim ove razmake između pasusa, da mi to opiše u komentaru.
Hvala! ❤